Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Lasagne katańskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Na oleju przesmażyć drobno pokrojoną oczyszczoną z pestek paprykę, gdy zmięknie

Lasagne katańskie

Składniki:

Lasagne katańskie

 

Sposób przygotowania:

Lasagne katańskie
Na oleju przesmażyć drobno pokrojoną oczyszczoną z pestek paprykę, gdy zmięknie dorzucić czosnek i szalotki drobno posiekane. Pomidory obrać i wyrzucić pestki, dołożyć do duszeniny i trzymać na małym ogniu jeszcze przez 10 minut. Dołożyć utarte anchois, kapary i oliwki. Ugotować lasagne w dużej ilości osolonej wody, odcedzić i włożyć do sosu, wymieszać, posypać zieloną pietruszką.

 


Tagi:

kapary