Sposób przygotowania:
Lasagne na skutek dnia poprzedniego.
1. Wrzucam do miski pomidory (bez nadmiaru wody z puszki), siekam je niedbale nożem.
2. Dorzucam przyprawy, wyciśnięty czosnek i pokrojone oliwki (na pół).
3. Zgodnie z opisem na opakowaniu Lasagne na gotującą się wodę wrzucam listki, jeden po drugim. Delikatnie mieszam w garnku gdyż chcę uniknąć zlepienia się płatków.
4. Układam w żaroodpornym naczyniu 3 listki Lasagne, następnie wykładam pomidorowy mix, 3 listki Lasagne, pomidorowy mix, 3 listki Lasagne, pomidorowy mix, 3 listki Lasagne i na górze pokrojony w plasterki rokpol.
5. Wstawiam do pieca na 35 minut na 180 stopni.
2. Dorzucam przyprawy, wyciśnięty czosnek i pokrojone oliwki (na pół).
3. Zgodnie z opisem na opakowaniu Lasagne na gotującą się wodę wrzucam listki, jeden po drugim. Delikatnie mieszam w garnku gdyż chcę uniknąć zlepienia się płatków.
4. Układam w żaroodpornym naczyniu 3 listki Lasagne, następnie wykładam pomidorowy mix, 3 listki Lasagne, pomidorowy mix, 3 listki Lasagne, pomidorowy mix, 3 listki Lasagne i na górze pokrojony w plasterki rokpol.
5. Wstawiam do pieca na 35 minut na 180 stopni.
Blondi
Sarenka