Sposób przygotowania:
Lasagne serowa
1)Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. 2)Gotujemy makaron. 3)Siekamy czosnek, mozzarellę kroimy na plasterki. 4)Rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy na nią czosnek. Smażymy 2 minuty. 5)Do garnka z czosnkiem i oliwą wlewamy Passatę. 6)Mieszamy ser ricotta z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 7)Do formy kładziemy 2 płaty makaronu, smarujemy je Pesto, przykrywamy kolejnymi 2 płatami. 8)Płaty smarujemy serem ricotta z przyprawami i polewamy Passatą. 9)Czynność powtarzamy do momentu, aż skończą się nam płaty makaronu. 10)Ostatnie płaty przykrywamy plasterkami sera mozzarella. 11)Całość zawijamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 15 minut. 12)Po 15 minutach odkrywamy folię i zapiekamy jeszcze przez 5 minut.
Niuniaczka