Sposób przygotowania:
Lasagne wg Mysiuni
Na patelnie wlewamy nieco oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy przez 10 minut z dodatkiem soli, pieprzu i dużej ilości lubczyku. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente przez 5 minut.
Na patelni wlewamy niedużo oleju, dodajemy pokrojone w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty czosnek i doprawiamy je solą i pieprzem, kiedy się zrumienią dodajemy pokrojone w kostkę i wcześniej obrane ze skórki pomidory, doprawiamy lubczykiem i podsmażamy jeszcze 6 minut.
Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy odrobine oleju, nastepnie układamy 3 plastry makaronu lasagne 1/3 mięsa, 1/3 startego żółtego sera, trochę sosu z pomidorów i trochę ketchupu, po czym przykrywamy następną warstwą makaronu i układamy te same warstwy.
jako ostatnią warstwę układamy sporą ilość sera - lasanie zapiekamy w piekarniku przez 35 minut.
Gorącą lasagne wyjmujemy z naczynia i jemy zaraz po przygotowaniu
Na patelni wlewamy niedużo oleju, dodajemy pokrojone w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty czosnek i doprawiamy je solą i pieprzem, kiedy się zrumienią dodajemy pokrojone w kostkę i wcześniej obrane ze skórki pomidory, doprawiamy lubczykiem i podsmażamy jeszcze 6 minut.
Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy odrobine oleju, nastepnie układamy 3 plastry makaronu lasagne 1/3 mięsa, 1/3 startego żółtego sera, trochę sosu z pomidorów i trochę ketchupu, po czym przykrywamy następną warstwą makaronu i układamy te same warstwy.
jako ostatnią warstwę układamy sporą ilość sera - lasanie zapiekamy w piekarniku przez 35 minut.
Gorącą lasagne wyjmujemy z naczynia i jemy zaraz po przygotowaniu