Sposób przygotowania:
Lasagne z awokado i mozarellą
Cebulę obieramy, kroimy w pół księżyce i smażymy na niewielkiej ilości oleju jak się już zeszkli dodajemy mięso mielone i smażymy ciągle mieszając . Przyprawiamy do smaku, dodajemy przecier pomidorowy i dodajemy wodę (około szklanki) tak aby konsystencja była dość wodnista. Awokado myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. 1/4 część przygotowanego wcześniej sosu odkładamy, do reszty dodajemy awokado (można doprawić). Smażymy około 7 minut. Do foremki na dno rozprowadzamy 1/3 sosu z awokado, następnie kładziemy 3 płaty do lasagne (surowe) tak aby zakryć całą powierzchnię, ponownie sos z awokado i 3 płaty. Kładziemy odłożoną część sosu (tą bez awokado) i pokrojony w plastry ser mozarella rozkładamy równomiernie po całej powierzchni. Ponownie 3 płaty makaronu i ostatnią część sosu z awokado. Ser tarkujemy i posypujemy całe danie. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35-40 minut. Podajemy na gorąco. Smacznego!