Sposób przygotowania:
Lasagne z cukinią i szpinakiem
Zagotować osoloną wodę w garnku i włożyć płaty lasagne, gotować przez około 3 minuty, następnie wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na ściereczce kuchennej jeden płat obok drugiego.Szpinak opłukać, otrzepać z wody i włożyć na suchą patelnię. Podgrzewać mieszając przez około pół minuty lub krócej do czasu aż szpinak zwiędnie.Posiekać na kawałki i włożyć z powrotem na jeszcze ciepłą patelnię. Dodać ser mascarpone i żółtka, wymieszać. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.Cukinię pokroić na cienkie plasterki, ser camembert na kawałeczki. Na dnie naczynia ułożyć pierwsze 3 płaty lasagne, na każdym ułożyć po około 3 - 4 plasterki cukinii, skropić oliwą (około 1 łyżeczki) i posypać pieprzem. Rozłożyć połowę szpinaku i połowę sera camembert (1 łyżkę sera odłożyć na wierzch). Położyć kolejne 3 płaty lasagne, cukinię, szpinak i drugą połowę sera. Przykryć pozostałym makaronem i ułożyć plasterki cukinii, posypać pieprzem.Na patelnię po szpinaku wlewamy śmietankę i dodajemy odłożony camembert, podgrzewamy i czekamy aż ser się rozpuści. Następnie polewamy wierzch lasagne. Posypujemy parmezanem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy lasagne na 15 minut.