Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Lasagne z łososiem na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lasagne w trochę innym wydaniu bo nie na ciepło ale na zimno!

Lasagne z łososiem na zimno

Składniki:

Lasagne z łososiem na zimno

 

  • 20dag.płatów lasagne,
  • 50dag.twarożku śmietankowego,
  • 5dag.śmietanki kremówki,
  • 20dag.wędzonego łososia w plasterkach,
  • 2 zielone ogórki,
  • 1 pęczek koperku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki posiekanej bazylii,
  • 1 łyżeczka skórki cytrynowej,
  • sok z cytryny,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Lasagne z łososiem na zimno
Plastry lasagne ugotować al dente w posolonej wodzie,przelać zimną wodą,osączyć i ostudzić.Śmietankę kremówkę ubić zmiksować z twarożkiem śmietankowym,doprawić bazylią,przeciśniętym czosnkiem,skórką cytrynową,sokiem cytrynowym,solą i pieprzem.Ogórki pokroić wzdłuż,koperek posiekać.Keksówkę wyłożyć folią spożywczą,układać płaty lasagne,każdy posmarować twarożkiem,posypać koperkiem ułożyć na to ogórki i plasterki łososia,przykryć i wstawić do lodówki.