donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Lasagne z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięso mielone, makaron, ser i sos pomidorowy- jak dla mnie to idealne połączenie na szybki i prosty obiad.

Lasagne z mięsem mielonym

Składniki:

Lasagne z mięsem mielonym

 

  • 500 gram siema mielonego
  • 500 gram przecieru pomidorowego
  • paczka makaronu lasagne
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 300 gram sera

Sposób przygotowania:

Lasagne z mięsem mielonym
Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję mięso mielone, solę i pieprzę. Wszystko ze sobą podsmażam przez około 20 minut, aż do dokładnego usmażenia mięsa.

Na koniec dodaję przecier pomidorowy, jeszcze chwilę podgotowuję.

Na dnie naczynia żaroodpornego wykładam makaron, następnie 5 dużych łyżek miesa, znowu makaron i mięso, następnie kolejna warstwa makaronu i mięsa, na koncu przykrywam makaronem.

Naczynie żaroodporne zamykam, wkładam do piekarnika na 20 minut, następnie dodaję na wierzch ser i wkładam na kolejne 15 minut.

Gotowe, smacznego!