Sposób przygotowania:
Lasagne z mięsem mielonym
Na patelni rozgrzewam oliwę, dodaję mięso mielone, solę i pieprzę. Wszystko ze sobą podsmażam przez około 20 minut, aż do dokładnego usmażenia mięsa.
Na koniec dodaję przecier pomidorowy, jeszcze chwilę podgotowuję.
Na dnie naczynia żaroodpornego wykładam makaron, następnie 5 dużych łyżek miesa, znowu makaron i mięso, następnie kolejna warstwa makaronu i mięsa, na koncu przykrywam makaronem.
Naczynie żaroodporne zamykam, wkładam do piekarnika na 20 minut, następnie dodaję na wierzch ser i wkładam na kolejne 15 minut.
Gotowe, smacznego!
Na koniec dodaję przecier pomidorowy, jeszcze chwilę podgotowuję.
Na dnie naczynia żaroodpornego wykładam makaron, następnie 5 dużych łyżek miesa, znowu makaron i mięso, następnie kolejna warstwa makaronu i mięsa, na koncu przykrywam makaronem.
Naczynie żaroodporne zamykam, wkładam do piekarnika na 20 minut, następnie dodaję na wierzch ser i wkładam na kolejne 15 minut.
Gotowe, smacznego!