IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Lasagne z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna lasagne z pieczarkami i mięsem mielonym

Lasagne z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lasagne z pieczarkami

 

  • 1 opakowanie lasagne,
  • 150 gram pieczarki,
  • 3 szt cebula,
  • 300 gram mięso mielone,
  • sól do smaku,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku papryka,
  • 300 gram przecier pomidorowy,
  • oliwa lub olej do smażenia
  • 9 plastrów sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Lasagne z pieczarkami
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w średniej wielkości cząstki wszystko podsmażamy na patelni aż cebulka się zeszkli. Makaron do lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie po kilka sztuk, wg. instrukcji na opakowaniu, ugotowane płaty zlewamy zimną wodą lub lekko kropimy tłuszczem żeby się nie skleiły. Do usmażonych pieczarek i cebuli dodajemy mięso mielone, smażymy i doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i trochę wody aby sos był 'luźniejszy'. Naczynie żaroodporne smarujemy na dnie oliwą i układamy na przemian : płaty i nadzienie, w połowie przekładamy serem. Na górę kładziemy podwójną porcję sera. Całość zapiekamy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 20 minut. Podawać na gorąco. Smacznego!
Lasagne z pieczarkami
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w cząstki następnie podsmażamy na patelni aż cebulka się zeszkli.
Lasagne z pieczarkami
Makaron do lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie po kilka sztuk,
Lasagne z pieczarkami
Do pieczarek i cebuli dodajemy mięso mielone, smażymy i doprawiamy do smaku.
Lasagne z pieczarkami
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy warstwowo: płaty i nadzienie

Tagi:

mięso sery ser