Sposób przygotowania:
Lasagne z pieczarkami
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w średniej wielkości cząstki wszystko podsmażamy na patelni aż cebulka się zeszkli. Makaron do lasagne gotujemy w lekko osolonej wodzie po kilka sztuk, wg. instrukcji na opakowaniu, ugotowane płaty zlewamy zimną wodą lub lekko kropimy tłuszczem żeby się nie skleiły. Do usmażonych pieczarek i cebuli dodajemy mięso mielone, smażymy i doprawiamy do smaku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i trochę wody aby sos był 'luźniejszy'. Naczynie żaroodporne smarujemy na dnie oliwą i układamy na przemian : płaty i nadzienie, w połowie przekładamy serem. Na górę kładziemy podwójną porcję sera. Całość zapiekamy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 20 minut. Podawać na gorąco. Smacznego!