Woczek

Woczek

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Lasania z baklażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fajne danie, zrobiony przez siostrę która się namiętnie zaczęła odchudzać.Na tej stronie jest tego więcej i to z przepisami.https://www.fit2be.pl

Lasania z baklażana

Składniki:

Lasania z baklażana

Składniki na posiłek

 

 

  • Koncentrat pomidorowy 70 g

 

  • Mięso mielone wieprzowe- wołowe bez soli 90 g

 

  • Ser mozzarella 60 g

 

 

  • Cebula 10 g

Przyprawy

 

  • Oregano do smaku

Sposób przygotowania:

Lasania z baklażana
Bakłażan 140 g
Pomidor 80 g
Koncentrat pomidorowy 70 g
Mięso mielone wieprzowo- wołowe bez soli 90 g
Ser mozzarella 60 g
Czosnek świeży do smaku
Cebula 10 g
Gałka muszkatołowa do smaku
Oregano do smaku
Wykonanie: Bakłażana kroimy na podłużne plastry i przez chwilę grillujemy lub opiekamy na suchej patelni pod przykryciem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami. Plaster bakłażana kładziemy na dnie naczynia, smarujemy częścią koncentratu pomidorowego i układamy na nim pokrojone na plastry pomidory, ser, wymieszane z koncentratem mięso, posmarowany koncentratem plaster bakłażana, pomidory i ser. Czynność powtarzamy w zależności od ilości produktów i wielkości naczynia. Do ostatniej warstwy dodatkowo dodajemy plastry cebuli oraz pokrojony ząbek czosnku i posypujemy oregano.

Przygotowanie

Lasania z baklażana

Wykonanie: Bakłażana kroimy na podłużne plastry i przez chwilę grillujemy lub opiekamy na suchej patelni pod przykryciem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami. Plaster bakłażana kładziemy na dnie naczynia, smarujemy częścią koncentratu pomidorowego i układamy na nim pokrojone na plastry pomidory, ser, wymieszane z koncentratem mięso, posmarowany koncentratem plaster bakłażana, pomidory i ser. Czynność powtarzamy w zależności od ilości produktów i wielkości naczynia. Do ostatniej warstwy dodatkowo dodajemy plastry cebuli oraz pokrojony ząbek czosnku i posypujemy oregano.