Sposób przygotowania:
Lasania z baklażana
Bakłażan 140 g
Pomidor 80 g
Koncentrat pomidorowy 70 g
Mięso mielone wieprzowo- wołowe bez soli 90 g
Ser mozzarella 60 g
Czosnek świeży do smaku
Cebula 10 g
Gałka muszkatołowa do smaku
Oregano do smaku
Wykonanie: Bakłażana kroimy na podłużne plastry i przez chwilę grillujemy lub opiekamy na suchej patelni pod przykryciem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami. Plaster bakłażana kładziemy na dnie naczynia, smarujemy częścią koncentratu pomidorowego i układamy na nim pokrojone na plastry pomidory, ser, wymieszane z koncentratem mięso, posmarowany koncentratem plaster bakłażana, pomidory i ser. Czynność powtarzamy w zależności od ilości produktów i wielkości naczynia. Do ostatniej warstwy dodatkowo dodajemy plastry cebuli oraz pokrojony ząbek czosnku i posypujemy oregano.
Pomidor 80 g
Koncentrat pomidorowy 70 g
Mięso mielone wieprzowo- wołowe bez soli 90 g
Ser mozzarella 60 g
Czosnek świeży do smaku
Cebula 10 g
Gałka muszkatołowa do smaku
Oregano do smaku
Wykonanie: Bakłażana kroimy na podłużne plastry i przez chwilę grillujemy lub opiekamy na suchej patelni pod przykryciem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami. Plaster bakłażana kładziemy na dnie naczynia, smarujemy częścią koncentratu pomidorowego i układamy na nim pokrojone na plastry pomidory, ser, wymieszane z koncentratem mięso, posmarowany koncentratem plaster bakłażana, pomidory i ser. Czynność powtarzamy w zależności od ilości produktów i wielkości naczynia. Do ostatniej warstwy dodatkowo dodajemy plastry cebuli oraz pokrojony ząbek czosnku i posypujemy oregano.
Przygotowanie
Wykonanie: Bakłażana kroimy na podłużne plastry i przez chwilę grillujemy lub opiekamy na suchej patelni pod przykryciem. Koncentrat pomidorowy mieszamy z przyprawami. Plaster bakłażana kładziemy na dnie naczynia, smarujemy częścią koncentratu pomidorowego i układamy na nim pokrojone na plastry pomidory, ser, wymieszane z koncentratem mięso, posmarowany koncentratem plaster bakłażana, pomidory i ser. Czynność powtarzamy w zależności od ilości produktów i wielkości naczynia. Do ostatniej warstwy dodatkowo dodajemy plastry cebuli oraz pokrojony ząbek czosnku i posypujemy oregano.