LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Łaskotka brzuszka Tymoteuszka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Po prostu fantastyczne ziemniaczki.

Łaskotka brzuszka Tymoteuszka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łaskotka brzuszka Tymoteuszka

 

 

Sposób przygotowania:

Łaskotka brzuszka Tymoteuszka
Boczek pokroić w kostkę, wytopić. Ziemniaki dokładnie umyć i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem wysypanym solą. Piec do miękkości w gorącym piekarniku (ok. pół godziny). Schłodzić. Pokroić, jak pomarańcze i podsmażyć w głębokim oleju na złoto. Ułożyć na blasze, posolić, posypać serem i skraweczkami z boczku. Wstawić do piekarnika i piec do roztopienia sera. Podawać z kwaśną śmietaną.
Łaskotka brzuszka Tymoteuszka
Przesmażanie pokrojonych parówek do ziemniaków.
Łaskotka brzuszka Tymoteuszka
Przygotowanie ziemniaków do Łaskotki Tymoteuszka.
Łaskotka brzuszka Tymoteuszka
Posypanie ziemniaków podsmażonymi parówkami.
Łaskotka brzuszka Tymoteuszka
Oprószenie startym serem ziemniaków z okrasą.

Tagi:

sery ser