lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Lato w srodku zimy -ciasto truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto wyszło przepyszne robiłam na weekend :) i już nie ma

Lato w srodku zimy -ciasto truskawkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lato w srodku zimy -ciasto truskawkowe

 

  • 200 gram margaryny Kasi
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru pudru
  • truskawki z kompotu litrowego

Sposób przygotowania:

Lato w srodku zimy -ciasto truskawkowe
1 Miksujemy żółtka z cukrem 2- Rozpuszczamy Kasie studzimy ,dodajemy do zmiksowanych żółtek z cukrem 3 -Ubijamy białka 4-Mąke dodajemy do ubitych żółtek miksujemy na koniec dodajemy białka 5- Wylewamy ciasto do formy 30 centymetrowej okrągłej 6- Prawie całe ciasto wylewamy 7- Osączamy truskawki i kładziemy na ciasto na nie wylewamy ciasto i wkładamy do pieca na 45 minut pieczemy w 180 stopniach po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem
Lato w srodku zimy -ciasto truskawkowe
Wylewamy ciasto i wykladamy odsaczone truskawki :)
Lato w srodku zimy -ciasto truskawkowe
wylewamy ciasto na truskawki cieka warstwę i wkladamy do pieca