Sposób przygotowania:
Łatwa babka
Jajka z cukrem ubić na parze aż masa zgęstnieje i będzie biała.
Mąkę pszenna i ziemniaczaną, połączyć razem, dodać proszek do pieczenia, przesiać i powoli dokładać do masy jajecznej. Następnie roztopić margarynę, ostudzić i małym strumieniem wlewać do ciasta ciągle miesząc. Dodać aromaty i lekko zamieszać.
Tortownice wysmarować tłuszczem i wlać ciasto. Włożyć do nagrzanego piernika i piec przez 40 minut w temperaturze
180 stopni.
Mąkę pszenna i ziemniaczaną, połączyć razem, dodać proszek do pieczenia, przesiać i powoli dokładać do masy jajecznej. Następnie roztopić margarynę, ostudzić i małym strumieniem wlewać do ciasta ciągle miesząc. Dodać aromaty i lekko zamieszać.
Tortownice wysmarować tłuszczem i wlać ciasto. Włożyć do nagrzanego piernika i piec przez 40 minut w temperaturze
180 stopni.