Sposób przygotowania:
Łatwe ciasto.
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy żółtka cukier i wodę. Ostrożnie trzeba wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wykładamy ciasto na przygotowaną blaszkę[ natłuścić albo wyłożyć papierem do pieczenia] i pieczemy ok. 30 minut. Wystudzone ciasto przekrawamy na połowy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody i odstawiamy do do stężenia. Budynie gotujemy w trzech szklankach mleka z cukrem. Trzeba wystudzić i zmiksować z masłem. Spodnią część ciasta lekko nasączamy ponczem i wykładamy ok 2/3 masy budyniowej. Łyżeczką robimy wgłębienia i wlewamy w nie tężejącą galaretkę. Przykrywamy drugą połową ciasta i nasączamy. Czekoladę ścieramy, albo drobno kroimy, dodajemy do pozostałej masy i wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy wiórkami kokosowymi.