Sposób przygotowania:
Łatwy jabłecznik
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijając dodawać po 1 jajku.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i budyniem.
Rodzynki sparzyć, osuszyć, obtoczyć w mące.
Mąkę i rodzynki dodać do ciasta.Całość dokładnie wymieszać.
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy.
Na cieście ułożyć obrane i pokrojone jabłka, posypać wiórkami kokosowymi.
Blaszkę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180-190°C. Upiec na złoty kolor.
Uwaga! Zamiast jabłek możemy dodać do ciasta inne dowolne owoce. Wtedy do ciasta nie daje się cynamonu.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem i budyniem.
Rodzynki sparzyć, osuszyć, obtoczyć w mące.
Mąkę i rodzynki dodać do ciasta.Całość dokładnie wymieszać.
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy.
Na cieście ułożyć obrane i pokrojone jabłka, posypać wiórkami kokosowymi.
Blaszkę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180-190°C. Upiec na złoty kolor.
Uwaga! Zamiast jabłek możemy dodać do ciasta inne dowolne owoce. Wtedy do ciasta nie daje się cynamonu.