Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1426]

Łatwy jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo puszysty i prosty w wykonaniu jabłecznik.Bardzo lubię takie ciasta.Gdy mam ochotę na coś słodkie,można bardzo szybko upiec.

Łatwy jabłecznik

Składniki:

Łatwy jabłecznik

 

Sposób przygotowania:

Łatwy jabłecznik
Jajka wbijamy do miski,wsypujemy cukier i cukier waniliowy,następnie ubijamy na puszystą masę.Do masy stopniowo dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia,całość dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki ,przekładamy do ciasta i delikatnie mieszamy. Przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczone ciasto wyjmujemy,studzimy i posypujemy cukrem pudrem.