Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Lazania 10

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lazania jest bardzo smaczna i sycąca. Robię ją najczęściej w zimowe dni gdyż rozgrzewa i pożywia organizm. Jest smaczna, polecam.

Lazania 10 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lazania 10

 

  • makaron lazania 1 opakowanie
  • Mięso mielone 70. dag.
  • cebula biała 1 sztuka
  • marchewka 4 sztuki
  • puszka pomidorów z puszki
  • mały koncentrat pomidorowy
  • suszona bazylia, pieprz, sól, kucharek, papryka słodka wg. uznania
  • ser zółty 10 dag.
  • keczup

Sposób przygotowania:

Lazania 10
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z mięsem. Marchewkę obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pomidory wrzucamy go garnka i dodajemy koncentrat gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy podduszone mięso i marchewkę.Doprawiamy do smaku i dodajemy starty na tartce ser. Naczynie do zapiekania smarujemy margaryną i wykładamy dno makaronem. Na makaron wykładamy połowę farszu i przykrywamy makaronem. Nakładamy drugą część farszy i przykrywamy makaronem który smarujemy keczupem.
Lazania 10
Farsz do lazani z pomidorów, mięsa i marchwi.
Lazania 10
Farsz do lazani po dodaniu startego sera.
Lazania 10
Ułożony makaron i jedna warstwa farszu przed zapieczenim.