Sposób przygotowania:
Lazania Co Kto Lubi
Pokrój w drobną kostkę cebulę i podsmaż ją na złoty kolor na dużej patelni lub garnku o grubym dnie, następnie dorzuć mięso mielone / tuńczyka z puszki i po chwili pokrojone pieczarki. Gdy całość lekko się podsmaży, dodaj sparzone i obrane ze skórki świeże pomidory / pomidory z puszki wraz z zalewą / rozrobiony sos pomidorowy z torebki i dopraw wybranymi przyprawami. Duś farsz około 10-15 minut. Zetrzyj żółty ser na tarce o dużych oczkach lub pokrój ser mozzarella w cienkie plastry. Żaroodporne naczynie wyłóż folią aluminiową lub papierem do pieczenia, i układaj kolejno: płaty makaronu (nie musisz ich gotować, przejdą sosem i zmiękną w trakcie zapiekania), farsz i ser - do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą Twojej lazanii powinien być ser. Tak przygotowaną lazanię piecz w piekarniku rozgrzanym do 180C przez 30 minut.
Kathlyn