jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Łazanki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo sycąca potrawa makaronowa z dodatkiem podsmażonej kapusty kwaszonej, kiełbasy i cebuli:)

Łazanki

Składniki:

Łazanki

 

  • 1/2 kg makaronu drobnego typu łazanki
  • 3-4 kiełbasy typu śląska
  • 2 cebule
  • 1 słoik kapusty kiszonej
  • olej
  • sól
  • pieprz mielony
  • kilka ziaren pieprzu ziarnistego
  • kilka ziaren angielskich
  • kilka liści laurowych
  • 1 kostka bulionowa

Sposób przygotowania:

Łazanki
Kapustę kiszoną pokroić oraz ugotować do miękkości z dodatkiem kostki bulionowej, liści laurowych, ziela angielskiego oraz pieprzu w ziarnach. Następnie wyjąć ziarna i odsączyć kapustę z wody. Makaron ugotować na pół twardo i odsączyć. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić kiełbasę, cebulę i lekko podsmażyć, a następnie dodać kapustę i dobrze wysmażyć. Pod koniec dodać ugotowany makaron, dobrze przemieszać oraz przyprawić solą i pieprzem do smaku.