Sposób przygotowania:
Łazanki
Kapustę gotujemy do miękkości. Z mąki, jajek i wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienkie placki. Układamy każdy osobno do lekkiego przeschnięcia. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy boczek, dodajemy cebulę i podsmażamy aż cebula będzie miękka. Placki kroimy w paski przesypując mąką aby się nie skleiły, nakładamy na siebie i kroimy w romby. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Ugotowany makaron wykładamy do naczynia, dodajemy kapustę i podsmażony boczek, solimy i pieprzymy do smaku. Mieszamy. SMACZNEGO.
iwona3004
zewa
Jojo
Babciagramolka
A potrawa to ,,łazanki z kiszoną kapustą i... " czy jak w moim przypadku ,,łazanki z kapustą i grzybami " .
zewa
No fakt łazanki to makaron. Chodziło mi o to,że nigdy nie robię łazanek z kupnego makaronu.
Sarenka
Evi
kinga
zewa
To prawda, smak jest całkiem inny, polecam spróbować. I nie musi to być makaron jak do rosołu. Wystarczy do zrobienia tego makaronu dać tylko 1 jajko.