Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Łazanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne kwasne łazanki z kapusty cebuli i miesa

Łazanki

Składniki:

Łazanki

 

 

Sposób przygotowania:

Łazanki
z maki, jajek i wody zagniatamy ciasto, dzielimy na kilka czesci i cienko wałkujemy, odstawiamy na ok 2 godziny do wysuszenia, po czym kroimy w paseczki ok 1,5cmx4cm i gotujemy do miekkosci w lekko osolonej wodzie. Kapuste kroimy i gotujemy do miekkosci, cebule pokrojona w kostke przesmażamy razem z miesem na margarynie do miekkosci i dodajemy nastepnie kapuste. doprawiamy do smaku, na koniec dodajemy ciepłe kluski, mieszamy dokladnie i podajemy gorące łazanki