Sposób przygotowania:
Łazanki a'la bigos
Kapustę pozbawić wierzchnich liści, dokładnie umyć i poszatkować, następnie przełożyć do miski i posolić. Odstawić aż puści sok. W tym czasie przygotować schab. Mięso dokładnie oczyścić z błonek i pokroić w kostkę. W brytfance rozgrzać olej, wrzucić mięso i chwilę podsmażyć, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Pieczarki obrać i ugotować w osolonej wodzie ok. 5 min., odcedzić, pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Gotową kapustę odcisnąć i przełożyć do brytfanki, całość dokładnie wymieszać, dodać przyprawy, i dusić razem ok. 1 godz. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, a kiedy się dobrze rozpuści w kapuście naczynie zdjąć z ognia i pozostawić odkryte, aby nadmiar wody odparował. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i wymieszać z bigosem.
Babciagramolka
aliss06
bajtek
Dlaczego pieczarki GOTUJESZ, skoro można dodać przed końcem smażenia do mięsa z cebulką ????????
zbysiowa
Osobiecie nie uznaję nie podgotowanych pieczarek, ani do sosu, ani do zapiekanek ... zawsze to robię, nie wyobrażam sobie zjadać tego brudu który pozostaje (widać go w wodzie podczas gotowania;) Zawsze wpierw je podgotowuję, później przelewam zimną wodą i dopiero smażę;)