anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Łazanki Ani

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

moja rodzina je uwielbia,

Łazanki Ani

Składniki:

Łazanki Ani

 

  • 1 kg łopatki bez kości
  • litrowy słoik kapusty kiszonej
  • opakowanie makaronu łazanki
  • przyprawa do kapusty
  • sól, pieprz
  • olej
  • 20 dag boczku lub słoniny

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łazanki Ani
Ze słoika wyciągnąć kapustę. Następnie odcedzić ją i przelać wodą z kranu. Później włożyć do dużego garnka i zalać wodą. Łopatkę pokroić w kostkę. Dać do kapusty. Gotować do momentu miękkości mięsa. Przyprawić. Boczek pokroić w kostkę. Usmażyć na oleju. makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Wymieszać wszystko razem. Przyprawić