paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Łazanki bezmięsne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron typu łazanki podany z gotowaną kiszoną kapustą oraz podsmażonymi pieczarkami. Szybkie do przygotowania danie i bardzo syte na postne dni.

Łazanki bezmięsne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki bezmięsne

 

  • makaron kokardki lub łazanki 25 dag
  • kapusta kiszona 25 dag
  • pieczarki 30 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • masło 1 łyżka
  • olej 3-4 łyżki

Sposób przygotowania:

Łazanki bezmięsne
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić w średnią kostkę lub plastry. Na patelni roztopić masło i usmażyć pieczarki doprawiając do smaku solą i pieprzem. Kiszoną kapustę obgotować do miękkości, odcedzić i ostudzić. Z kapusty odcisnąć nadmiar soku i drobniej poszatkować.

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Pieczarki i kapustę dodać do ugotowanego i odcedzonego makaronu. Wlać olej i wymieszać.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Łazanki bezmięsne
Na patelni roztopić masło i usmażyć pieczarki doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Łazanki bezmięsne
Z kapusty odcisnąć nadmiar soku i drobniej poszatkować.
Łazanki bezmięsne
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić, dodać kapustę
Łazanki bezmięsne
Dodać pieczarki . Wlać olej i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.