Sposób przygotowania:
Łazanki na świderkach
Grzyby namoczyć i ugotować. Po wystudzeniu posiekać. Kapustę ugotować, przestudzić po czym odcedzić i także posiekać. Cebulę i pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Podgardle i obie kiełbasy pokroić także w kostkę. W garnku nastawić wodę na makaron, po zagotowaniu posolić ją i znowu zagotować. Do gotującej się wody wsypać makaron i gotować all dente. W międzyczasie jak gotuje się makaron na patelni roztopić smalec i wrzucić cebulę, pieczarki i posiekane grzyby. wszystko podsmażyć i dodać kapustę i nadal chwilę smażyć. Na drugiej patelni przesmażyć kiełbasy i podgardle. Ugotowany makaron odcedzić i przerzucić do dużego naczynia aby swobodnie można było mieszać składniki. Do makaronu dodać podsmażone składniki i wymieszać. Po chwili doprawić do smaku i znowu wymieszać. Najlepiej spożywać od razu. Gdy ostygną podsmażyć na patelni, będą jeszcze smaczniejsze.
2milutka
zewa
Ja zawsze gniotłam na łazanki, ale bardzo nam smakowała ta wersja. Od teraz koniec z gnieceniem makaronu na łazanki. O wiele szybciej i też smacznie.
A co makaronu na łazanki to pamiętam jak pomagał mi Kamilek jak miał 2 latka. Ja się meczyłam z wałkowaniem, On cichutko siedział. Ja do wałkowania ostatniego placka, odwracam się i co widzę ? Kamilek wszystkie placki zbił w kulę. Powiedział, że " maga mamie " a ja rad nie rad znowu wałkowałam.
2milutka
No co... przecież dziecko pomogło mamusi:DDDD
zewa
No tak, pomogło :)
gusia1000