Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Łazanki po węgiersku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Podawać jako samodzielne danie.

Łazanki po węgiersku

Składniki:

Łazanki po węgiersku

 

  • 30 dag makaronu łazanki
  • 50 dag tłustego twarogu
  • 15 dag przerośniętego wędzonego boczku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku sól do smaku

Sposób przygotowania:

Łazanki po węgiersku
Łazanki ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Dodać pokruszony twaróg. Wymieszać. Posolić do smaku. Podgrzać. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni. Polać nim łazanki.

Tagi:

makaron