Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron łazanki z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Makarom łazanki z kapustą i pieczarkami to smaczne i tanie danie. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.

Makaron łazanki z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron łazanki z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron łazanki z kapustą i pieczarkami
Kapustę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle z olejem zeszklić pokrojony w krążki por, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Następnie dodać kapustę, wymieszać, przyprawić do smaku, smażyć razem przez chwilę. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, połączyć z kapustą, podgrzać, podawać.
Makaron łazanki z kapustą i pieczarkami
Posiekany w krążki por zeszklić na rozgrzanym tłuszczu
Makaron łazanki z kapustą i pieczarkami
Dodać posiekane pieczarki i razem poddusić
Makaron łazanki z kapustą i pieczarkami
Połączyć z ugotowanym makaronem wymieszać podgrzać