Sposób przygotowania:
Łazanki z kiełbasą
Kapustę płuczemy, a następnie wyciskamy z nadmiaru wody i kroimy drobno. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy taką ilością wody, aby zakryła kapustę. Dodajemy sól, ziele, liścia laurowego i gotujemy do miękkości kapusty - około godziny. W osobnym garnku w osolonej lekko wodzie gotujemy makaron. Makaron odcedzamy. Cebule obieramy i kroimy drobno, podsmażamy na patelni na łyżce oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażamy. Nastepnie na patelnię dodajemy odcedzoną, ugotowaną kapustę oraz makaron. Całość doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Babciagramolka
Po drugie uwielbiam Cię i za potrawę i za to , że łazanki są łazankami ( to znaczy , że używasz nazwy łazanki do makaronu łazanki , a nie każdy makaron z kapustą i kiełbasą zwiesz łazankami ) :)
szpileczka
Dziękuję! System jak widać coś szaleje.
A dla mnie prawdziwe łazanki to tylko z tym makaronem, więc zgadzam się z Tobą w 100 % w tej kwestii.
marietta
szpileczka
Pewnie wkrótce się wyjaśni o co chodzi z tymi ocenami.