Sposób przygotowania:
Łazanki z mięsem i kapustą.
Kapustę gotować z dwoma szklankami wody, kminkiem i liściem laurowym ok 20min pod przykryciem. Odcedzić na sicie - niech sok spłynie samoczynnie. Ugotowane i oddzielone od kości mięso wołowe i odsączoną kapustę zmielić. W woku podsmażyć na smalcu drobno pokrojoną cebulę, dodać zmielone mięso z kapustą dokładnie wymieszać doprawić pieprzem, przykryć i dusić 10min. Makaron zagotować na miękko wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do farszu. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki i dusić kilka min. Jeżeli makaron zacznie się przypalać trzeba dolać pół szklanki gotowanej wody. Smacznego - moja rodzina się tym zajada, przeważnie w sobotę. WAŻNE!!! Podstawa tego dania to dobra, kiszona kapusta czyli danie jest zimowo-wiosenne.