Sposób przygotowania:
Łazankiz kapustą
Główkę kapusty umyć, poszatkować na drobno lub pokroić kwadraty, zalać osoloną wodą i gotować do miękkości /około 20-30 min/.
Ugotować makaron w osolonej wodzie / w/g przepisu na opakowaniu/, odcedzić i połączyć z ugotowaną i odcedzoną kapustą.
Na patelni rozgrzac oliwę i usmażyc pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulkę. Połaczyc razem z ugotowaną kapustą i makaronem. Na koncu dodac przecier pomidorowy, doprawic do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ja dodaję jeszcze rozdrobniony w moździeżu kminek /ale nie wszyscy lubią/.
Ugotować makaron w osolonej wodzie / w/g przepisu na opakowaniu/, odcedzić i połączyć z ugotowaną i odcedzoną kapustą.
Na patelni rozgrzac oliwę i usmażyc pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulkę. Połaczyc razem z ugotowaną kapustą i makaronem. Na koncu dodac przecier pomidorowy, doprawic do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ja dodaję jeszcze rozdrobniony w moździeżu kminek /ale nie wszyscy lubią/.
Daga71