caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Podstawa do różnych wariacji obiadowych i nie tylko.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Cebulę obrać i pokroić w piórka lub plastry. W głębokim garnku rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Jak będzie szklista dodać paprykę i po lekkim podsmażeniu pomidory. Dusić warzywa do momentu, aż pomidory się rozgotują. Na koniec wszystko doprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę przełożyć do słoików i pasteryzowac 30 min w temp. 90 stopni Celsjusza. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Do takiego lecza możemy później dodawać kiełbasę, pieczarki, kostkę sojową, mięso i co nam przyjdzie do głowy i obiad lub kolacja gotowe.

Tagi:

danie leczo