Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Leczo 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetnie sprawdza się jako szybki obiad, lub ciepła kolacja.

Leczo 2.

Składniki:

Leczo 2.

 

  • W niektórych potrawach nie obowiązują ścisłe proporcje , często kupuję ilość składników jak to się potocznie mówi "na oko" :) Jako że moja rodzinka cechuje się dużym apetytem, również często zmuszona jestem modyfikować przepisy innych osób tak by potrawy wyszło więcej :) Leczo zazwyczaj robię z takiej ilości składników :

 

  • 8-10 pomidorów
  • 2 cebule
  • papryka, najlepiej 3 różne kolory
  • 2 kiełbasy np. zwyczajne
  • przyprawy : sól, pieprz , papryka słodka czerwona , cukier

Sposób przygotowania:

Leczo 2.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, następnie przelać zimna wodą, obrać ze skórki i pokroić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w paski. Kiełbasę pokroić w pół talarki ( ja wcześniej zdejmuję flak ) Rozgrzać margarynę, podsmażyć kiełbasę, dodać cebulę i paprykę, podsmażyć, dodać pomidory, przyprawić do smaku i gotować do miękkości warzyw. Można podawać z ziemniaczkami, z ryżem lub pieczywem.