eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1474]

Leczo Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne leczo na zimowe obiady lub kalacje.

Leczo Eli

Składniki:

Leczo Eli

 

  • 1 kg zielonej papryki(inna się nie nadaje)
  • 15 dkg cebuli
  • 75 dkg pomidorów
  • 7 dkg smalcu
  • 2 dkg soli
  • 3 dkg słoniny wędzonej
  • papryka w proszku ostra

Sposób przygotowania:

Leczo Eli
Pokrojoną w kostkę słoninę i w piórka cebulę przesmażyć na smalcu.Dodać pokrojoną paprykę w paski i pomidory bez skórki w dużą kostkę.Chwilę dusić,dodać sól i paprykę w proszku.Przełożyć do słoików i pasteryzować(słoiki litrowe-45 minut,słoiki półlitrowe-30 minut) Zimą przesmażyć kiełbasę i cebulę,dodać pokrojone pomidory z puszki z zalewą,przegotować.Dodać zawartość słoika,trochę koncentratu pomidorowego,keczupu ostrego i doprawić do smaku.Jeśli jest zbyt wodnite,dodać trochę mąki ziemniaczanej.Smacznego!

Tagi:

danie leczo