Sposób przygotowania:
Leczo Madzi
Kiełbasy kroimy w półksiężyce i smażymy na chrupko na patelni a następnie na tłuszczu z kiełbasy przyrumieniamy cebulkę pokrojoną w grubą kostkę. Paprykę kroimy na krótkie paski a pomidory najpierw na połówki, z których wycinamy miejsca po szypułkach a później te połówki na ćwiartki. Na czystą i rozgrzaną patelnię wlewamy szklankę wody by poddusić nieco paprykę, potem wrzucamy cebulę wraz z pomidorami i koncentratem pomidorowym. Dusimy około 10min na największym ogniu pilnując cały czas by woda nie wyparowała. Dodajemy kiełbasę i przyprawy (łyżkę stołową przyprawy śródziemnomorskiej i dużą szczyptę pieprzu cayenne). Przykrywamy pokrywką i tym razem na zmniejszonym ogniu dusimy kolejne ok 10min. W miseczce roztrzepujemy jajka razem ze sporą ilością pieprzu. Zdejmujemy pokrywkę z patelni i smażymy mieszając aż woda wyparuje po czym wlewamy jajka. Na najmniejszym ogniu dokładnie mieszając smażymy do całkowitego ścięcia się jajek. Na wierzchu układamy plastry sera (nie mieszając) i przykrywamy by się rozpuścił. Nakładamy na talerze łopatką tak aby na każdym z nich było leczo z nienaruszonym plastrem sera, który ozdabiamy listkami natki pietruszki.