Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Leczo na winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Można również dodać plasterki wędzonej lub zwykłej kiełbasy.

Leczo na winie

Składniki:

Leczo na winie

 

  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 10 dag wędzonej słoniny
  • 1 kg zielonej papryki
  • 1 cebula
  • 0,5 kg pomidorów
  • 1 łyżeczka ostrej i słodkiej papryki
  • 1 dl białego wina
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Leczo na winie
Zarumienić pokrojoną w drobną kostkę słoninę na oleju i posiekaną cebulę, dodać pokrojone w paski papryki i dusić pod przykryciem, następnie obrane ze skórki pomidory i pokrojone w paski, posolić, dodać paprykę w proszku, dolać wino i cukier.

Tagi:

leczo danie