eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1360]

Leczo na zimę Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 22

Zimą przesmażyć pokrojoną kiełbasę,dodać zawartość słoika,podusić chwilę razem i pyszne leczo gotowe.

Leczo na zimę Eli

Składniki:

Leczo na zimę Eli

 

  • 1 kg czerwonej papryki
  • 1 kg młodej cukini
  • 4 cebule
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki z czubkiem smalcu ze skwarkami
  • 2 łyżki papryki słodkiej w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki ostrego keczupu

Sposób przygotowania:

Leczo na zimę Eli
Cebulę pokroić w piórka.Paprykę umyć wyczyścić z nasion i pokroić w paski.Pomidory pokroić w ćwierć plasterki.Cukinię umyć,odciąć końcówki i pokroić w ćwierć plasterki.W rondlu rozgrzać smalec,dodać cebulę i chwilę przesmażyć.Do cebuli dodać paprykę i cukinię i znowu chwilę smażyć.Dodać pomidory,paprykę w proszku,sól,pieprz,keczup i razem chwilę przesmażyć.Leczo przełożyć do słoików i pasteryzować około 35 minut.Przechowywać w człodnym pomieszczeniu,najlepiej w piwnicy.Smacznego!

Zimą przesmażyć pokrojoną kiełbasę,dodać zawartość słoika,chwilę razem dusić i leczo gotowe.

Tagi:

danie leczo