Emily

Emily

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Leczo nietradycyjne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetne szybkie i porzywne danie. Coś na ząb dla tych co na diecie

Leczo nietradycyjne

Składniki:

Leczo nietradycyjne

 

  • 16g suszonych grzybów mun
  • 200g warzyw (por, papryka, marchewka wg uznania) lub 200g gotowej mieszanki mrożonej typu warzywa chińskie
  • bulion warzywny - 200 ml (własnej roboty lub z kostki)
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • przyprawy (ja stosuję mieszankę kurkuma, bazylia, pieprz itd znalezioną tutaj w dziale dieta ;) )
  • 2 ząbki czosnku
  • opcjonalnie łyżka sosu sojowego

 

Sposób przygotowania:

Leczo nietradycyjne
Warzywa pokroić w cienkie paseczki. Grzyby najpierw namoczyć w gorącej wodzie przez około 15 minut. Po tym czasie opłukać pod zimną wodą. Grzyby pokroić w cienkie paseczki. Wrzucić je do podgrzanego bulionu warzywnego na jakieś 5 minut. Po tym czasie dodać warzywa, posiekany czosnek i przyprawy. Gotować około 10 minut. Dodać przecier pomidorowy i sos sojowy. Nie gotować pod przykryciem, żeby sos mógł zgęstnieć. Jeśli komuś byłby za rzadki można dodać trochę mąki. Może slużyć jako samodzielne danie lub dodatek do ryżu, mięs i czego dusza zapragnie. Smacznego