anita1971

anita1971

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 41]

Leczo paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybkie i smakowite danie

Leczo paprykowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Leczo paprykowe
Paprykę kroimy w cienkie paski cebule również wszystko wrzucamy do garnka pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do papryki wszystko zalewamy delikatnie woda i gotujemy na wolnym ogniu do smaku dajemy soli i pieprzu ja również dodaje suszone papryczki chili pod koniec gotowania dodaje pokrojona kiełbasę w małe kawałki całość mieszam i gotuje jeszcze około 15 minut, jeśli mamy za mało wody dolewamy i czekamy aż sie zagotuje w miedzy czasie rozklepujemy mąkę z woda i dodajemy do naszego leczo, aby zagęścić sos zagotowujemy i gotowe :)Smacznego
Leczo paprykowe
dodano kiełbaskę
Leczo paprykowe
gotujące sie leczo