monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo w moim wydaniu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sycące pyszne danie, które można podać na obiad lub kolację...

Leczo w moim wydaniu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo w moim wydaniu

 

  • 1,5 cebuli
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 4 pomidory
  • 1/2 ostrej żółty papryki
  • 3 parówki
  • 200 g kiełbasy śląskiej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • szczypta chili
  • 1 łyżeczka soli
  • 1,5 łyżki koncentartu

 

Sposób przygotowania:

Leczo w moim wydaniu
Cebulę pokroić w grube pół plasterki. W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić cebulę, posolić. Poddusić. Gdy cebula się dusi papryki umyć i osuszyć oraz pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w dużą kostkę. Ostrą papryczkę drobno pokroić i wrzucić wszystkie papryki do garnka z cebulą,wsypać paprykę w proszku i chili. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Duże pomidory pokroić na ósemki a małe na ćwiartki. Dodać do garnka razem z koncentratem i dusić dalej około 10 -15 minut. W między czasie parówki pokroić w duże plastry a kiełbasę w kostkę. Dodać do garnka i dusić dalej około 10 minut. Doprawić solą,podawać gorące. Smacznego!
Leczo w moim wydaniu
do cebul dodać papryki i dusić do miękkości
Leczo w moim wydaniu
pomidory sparzyć obrać i pokroić na ćwiartki dodać do garnka
Leczo w moim wydaniu
parówki pokroić w grube plastry a kiełbasę w kostkę i dusić nadal