lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo warzywne z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Byłam w ogródku i z tego co przyniosłam zrobiłam obiad . Znalazłam tam cukinie , pomidorki koktajlowe i paprykę zieloną . Powstało pyszne leczo warzywne . Podałam go z ryżem .

Leczo warzywne z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo warzywne z ryżem

 

  • cukinia 1 sztuka 300 gram na czysto

 

 

  • pomidorki koktajlowe 15 sztuk

 

  • keczup 4 łyżki

 

  • curry 1 łyżeczka

 

  • sól prowansalska do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo warzywne z ryżem
Cukinie umyłam wykroiłam pestki , pokroiłam w kostkę. Rozgrzałam patelnię wlałam odrobinę oleju i wrzuciłam cukinię. Umyłam paprykę wykroiłam pestki i pokroiłam ją w paski dodałam do cukinii. Pomidorki koktajlowe umyłam i pokroiłam w ćwiartki , dodałam do cukinii i papryki . Dusiłam do miękkości dopiero wtedy posoliłam , popieprzyłam i dodałam curry . Całość wymieszałam i dodałam keczup. Ugotowałam ryż na pół twardo i dodałam go do leczo wymieszałam chwile potrzymałam i gotowe danie podałam :)
Leczo warzywne z ryżem
Cukinie umyłam wykroiłam pestki , pokroiłam w kostkę. Rozgrzałam patelnię wlałam odrobinę oleju i wrzuciłam cukinię.
Leczo warzywne z ryżem
umyłam paprykę wykroiłam pestki i pokroiłam ją w paski dodałam do cukinii.
Leczo warzywne z ryżem
Pomidorki koktajlowe umyłam i pokroiłam w ćwiartki , dodałam do cukinii i papryki . Dusiłam do miękkości dopiero wtedy posoliłam , popieprzyłam i dodałam curry . Całość wymieszałam i dodałam keczup .
Leczo warzywne z ryżem
Ugotowałam ryż na pół twardo i dodałam go do leczo wymieszałam chwile potrzymałam i gotowe danie podałam :)