nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Warzywne leczo 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zazwyczaj leczo podaję z pieczywem, tym razem jednak zjedliśmy je z ryżem :)

Warzywne leczo 4 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Warzywne leczo 4

 

  • 2 młode cukinie (małe)
  • 2 średnie cebule
  • 2 małe papryki
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 15-20 dag pieczarek
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 150 g przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki pikantnego keczupu
  • kucharek meksykański
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
  • mielona słodka papryka

Sposób przygotowania:

Warzywne leczo 4
1. Przygotowujemy warzywa: cebulę obieramy i kroimy w kostkę;cukinie myjemy, odcinamy końcówkę i kroimy w niezbyt dużą kostkę; paprykę myjemy, wyciągamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w niezbyt duże kawałki. Z pomidorów ściągamy skórkę i także je kroimy. 2. W garnku rozgrzewamy oleju i wrzucamy na niego cebulę. Kilka minut dusimy, po czym dodajemy paprykę, pieczarki i cukinię. Mieszamy. Dusimy, aż warzywa puszczą wodę, a następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz pomidory z puszki, keczup. MIeszamy i na mniejszym ogniu dusimy, aż warzywa zmiękną. 3. Doprawiamy pieprzem, kucharkiem i słodką mieloną papryką.
Warzywne leczo 4
Najpierw dusimy same warzywa , a potem dodajemy pomidory i przecier.