Sposób przygotowania:
Warzywne leczo 4
1. Przygotowujemy warzywa: cebulę obieramy i kroimy w kostkę;cukinie myjemy, odcinamy końcówkę i kroimy w niezbyt dużą kostkę; paprykę myjemy, wyciągamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w niezbyt duże kawałki. Z pomidorów ściągamy skórkę i także je kroimy. 2. W garnku rozgrzewamy oleju i wrzucamy na niego cebulę. Kilka minut dusimy, po czym dodajemy paprykę, pieczarki i cukinię. Mieszamy. Dusimy, aż warzywa puszczą wodę, a następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz pomidory z puszki, keczup. MIeszamy i na mniejszym ogniu dusimy, aż warzywa zmiękną. 3. Doprawiamy pieprzem, kucharkiem i słodką mieloną papryką.