Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Leczo - wersja 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne leczo na każdą porę.

Leczo - wersja 1 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo - wersja 1

 

Sposób przygotowania:

Leczo - wersja 1
Cebulę kroimy w piórka i dusimy na oleju. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do cebuli. Smażymy, aż z pieczarek odparuje woda. Paprykę obieramy, kroimy w kostkę i dokładamy do pieczarek. Całość dusimy, aż warzywa będą miękkie. Kiełbasę kroimy w plasterki lub półplasterki i przesmażamy na małej ilości oleju. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy do nich kiełbasę i całość razem chwilę smażymy. Następnie dodajemy keczup (około 4-5 łyżek) oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy i jeszcze chwilę gotujemy, aby smaki się połączyły.
Leczo - wersja 1
Cebulę i pieczarki dusimy, aż odparuje woda.
Leczo - wersja 1
Kolorową paprykę kroimy w kostkę. Tu dodałam zieloną i czerwoną.
Leczo - wersja 1
Warzywa mieszamy i dusimy, aż będą miękkie.
Leczo - wersja 1
Kiełbasę kroimy i przesmażamy. Będzie wówczas smaczniejsza.