bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Leczo wg bietki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jest to bardzo dobre i pożywne danie:)

Leczo  wg bietki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo wg bietki

 

  • 50 dag kiełbasy cienkiej
  • 30 dag pieczarek
  • 30 dag papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 50 dag cebuli
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa w płynie do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Leczo wg bietki
Paprykę oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w półtalarki, Pieczarki kroimy w listki. Kiełbasę cienką kroimy w półplasterki, a papryczkę chili w drobną kosteczkę. Do rondla dajemy paprykę, pieczarki, cebulę i podsmażamy. Potem dodajemy kiełbasę i papryczkę chili, przecier pomidorowy i doprawiamy przyprawą w płynie, solą i pieprzem. Jeszcze chwilę smażymy i podajemy gorące.
Leczo  wg bietki
Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w cienkie paseczki.
Leczo  wg bietki
Cienką kiełbasę kroimy najpierw w plasterki, a potem jeszcze na pół.
Leczo  wg bietki
Łączymy paprykę, pieczarki i cebulę i chwilę smażymy.
Leczo  wg bietki
Leczo najlepiej podawać z różnym pieczywem.