Sposób przygotowania:
Leczo z ciecierzycą
Ciecierzycę namoczyć poprzedniego dnia. Następnie z ciecierzycy odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą, gorącą wodą, przykryć i gotować do miękkości.
Na patelni zrumienić obraną z osłonki, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Na łyżce oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię.
15 minut przed końcem gotowania ciecierzycy wsypać kiełbasę pozostawiając tłuszcz a na nim zeszklić posiekany por i czosnek, dodać pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion i papryczkę chili, podsmażyć.
Pod koniec gotowania ciecierzycy włożyć przygotowane warzywa, dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory i ketchup, wymieszać, gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Na patelni zrumienić obraną z osłonki, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Na łyżce oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię.
15 minut przed końcem gotowania ciecierzycy wsypać kiełbasę pozostawiając tłuszcz a na nim zeszklić posiekany por i czosnek, dodać pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion i papryczkę chili, podsmażyć.
Pod koniec gotowania ciecierzycy włożyć przygotowane warzywa, dodać obrane ze skórki, pokrojone pomidory i ketchup, wymieszać, gotować do miękkości.
Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.