Sposób przygotowania:
Kolorowe leczo z kiełbasą
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy do rondla i smażymy 5 minut. W międzyczasie obieramy ze skórki kiełbasę, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli, mieszamy i razem smażymy, aż cebula będzie miękka.Cukinie myjemy, obieramy ze skórki i pozbywamy się środka. Kroimy ją w drobną kosteczkę i dorzucamy do cebuli z kiełbasą. Doprawiamy solą, pieprzem, Kucharkiem i Czubrycą. Dokładnie mieszamy i chwilę smażymy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do rondla. Paprykę chwilę parzymy (lepiej zejdzie skórka) i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i dorzucamy do lecza. Mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki i wszystko ponownie mieszamy. Możemy doprawić jeszcze do smaku. Dusimy do momentu, aż cukinia będzie miękka.Leczo podajemy na gorąco, wówczas najlepiej smakuje.