aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Kolorowe leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne, zdrowe i sycące leczo z kiełbasą. W sam raz na chłodne dni, gdyż ma właściwości rozgrzewające.

Kolorowe leczo z kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe leczo z kiełbasą

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo z kiełbasą
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy do rondla i smażymy 5 minut. W międzyczasie obieramy ze skórki kiełbasę, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli, mieszamy i razem smażymy, aż cebula będzie miękka.Cukinie myjemy, obieramy ze skórki i pozbywamy się środka. Kroimy ją w drobną kosteczkę i dorzucamy do cebuli z kiełbasą. Doprawiamy solą, pieprzem, Kucharkiem i Czubrycą. Dokładnie mieszamy i chwilę smażymy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do rondla. Paprykę chwilę parzymy (lepiej zejdzie skórka) i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i dorzucamy do lecza. Mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki i wszystko ponownie mieszamy. Możemy doprawić jeszcze do smaku. Dusimy do momentu, aż cukinia będzie miękka.Leczo podajemy na gorąco, wówczas najlepiej smakuje.
Kolorowe leczo z kiełbasą
Etap 1 W rondlu smażymy pokrojoną cebulę z kiełbasą.
Kolorowe leczo z kiełbasą
Etap 2 Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinie i pokrojone w plasterki pieczarki.
Kolorowe leczo z kiełbasą
Etap 3 Sparzoną paprykę obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę i dorzucamy do lecza.
Kolorowe leczo z kiełbasą
Etap 4 Na końcu dodajemy krojone pomidory z puszki.