Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Leczo z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Leczo z cukinii to szybkie i tanie danie z sezonowych warzyw.Jest bardzo smaczne.Podaję ze świeżym pieczywem.

Leczo z cukinii

Składniki:

Leczo z cukinii

 

  • 1 cukinia
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 30 dag dowolnej kiełbasy
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2-3 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii
1.Dowolną kiełbasę kroimy w niewielką kostkę ,następnie przesmażamy na odrobinie oleju i przekładamy do garnka. 2.Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki,następnie kroimy i przekładamy do kiełbasy. 3.Pozostałe warzywa myjemy,osuszamy,obieramy i kroimy na mniejsze części,przesmażamy na niewielkiej ilości oleju i dajemy do garnka. 4.Całość zalewamy bulionem gotujemy do miękkości wszystkich składników. 5.Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.