Sposób przygotowania:
Szyneczka z kurczaka wiejskiego
Mięso ,czyli wzięłam piersi z kurczaka wiejskiego opłukać i osuszyć. Następnie posypać solą peklującą i zawinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na 24 godziny.
Po tym czasie mięso wyjąć i opłukać z soli peklującej i włożyć do siatki masarskiej.
W garnku wysokim przygotować zalewę z podanymi składnikami i zagotować.
Włożyć mięso w siatce do zalewy i zmniejszyć płomień, gotować licząc od zagotowania około 35-40 minut. Odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia na noc i następnego dnia wyjąć szynkę z zalewy i zalewę zagotować, włożyć szynkę i gotować na małym płomieniu około 35 minut.
Wystudzić i zzdjąć siatkę i można konsumować. Smacznego :)
Po tym czasie mięso wyjąć i opłukać z soli peklującej i włożyć do siatki masarskiej.
W garnku wysokim przygotować zalewę z podanymi składnikami i zagotować.
Włożyć mięso w siatce do zalewy i zmniejszyć płomień, gotować licząc od zagotowania około 35-40 minut. Odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia na noc i następnego dnia wyjąć szynkę z zalewy i zalewę zagotować, włożyć szynkę i gotować na małym płomieniu około 35 minut.
Wystudzić i zzdjąć siatkę i można konsumować. Smacznego :)