SUPERPRZEPIS

Leczo z cukinią i ogórkami małosolnymi

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Leczo z cukinią i ogórkami małosolnymi Więcej zdjęć (5)

Leczo z cukinia i ogórkami małosolnymi to kolejna smaczna wariacja klasycznego lecza. Myślę, że zasmakuje niejednemu wielbicielowi tej o to potrawy :)

Składniki:

Leczo z cukinią i ogórkami małosolnymi

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią i ogórkami małosolnymi
Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski, Cebulę obieramy i kroimy w kostkę razem z kiełbasą, Ogórki i cukinie myjemy, kroimy w słupki. Do garnka przekładamy paprykę, podlewamy około 500-700 ml wody, dodajemy kostkę i zagotowujemy. Dodajemy cukinie i gotujemy 5 minut. W tym czasie w rondlu podsmażamy kiełbasę, kiedy jest zarumieniona dodajemy cebulę i całość podsmażamy do zaszklenia cebuli, dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy, przesmażamy. Kiełbaskę dodajemy do lecza i zagotowujemy całość, na koniec dodajemy ogórki, mieszamy, doprawiamy do smaku papryką, pieprzem i solą. Podajemy na ciepło.
Leczo z cukinią i ogórkami małosolnymi
Etap 1 w rondlu podsmazamy kiełbasę z cebulą
Leczo z cukinią i ogórkami małosolnymi
Etap 2Dodajemy do kiełbasy koncentrat i podsmażamy
Leczo z cukinią i ogórkami małosolnymi
Etap 3 do papryki podgotowanej z cukinią dodajemy kiełbasę
Leczo z cukinią i ogórkami małosolnymi
Etap 4 na koniec doajemy ogórki doprawiamy do smaku