kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Kolorowe leczo wiosną pachnące

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne i kolorowe leczo z filetem z kurczaka, oraz cukinią wiosną pachnące.

Kolorowe leczo wiosną pachnące Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kolorowe leczo wiosną pachnące

 

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe leczo wiosną pachnące
Na samym początku myjemy kolorową paprykę, wycinamy pestki i kroimy w małe kawałeczki. Wszystkie pokrojone papryki umieszczamy w misce. Cebulę obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Następnie podsmażany na patelni z odrobiną oliwy do smażenia. Filet z kurczaka kroimy w małą kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na patelni z podsmażoną cebulą. kolorową paprykę, oraz pokrojoną cukinię z odrobiną wody zaczynamy dusić pod przykryciem. W kolejnym etapie dodajemy podsmażonego kurczaka i cebulę. Całość dusimy do miękkości.W ostatnim etapie leczo doprawiamy do smaku następującymi przyprawiamy: papryką słodką, papryką ostrą, pieprzem, przyprawą do leczo, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi oraz dodajemy ziele angielskie. Gdy leczo będzie już gotowe wykładamy je na talerze. Podajemy z pokrojoną bagietką. Smacznego!!
Kolorowe leczo wiosną pachnące
Kolorowa papryka pokrojona w małe kawałeczki
Kolorowe leczo wiosną pachnące
Podsmażamy pokrojonego kurczaka oraz cebulę
Kolorowe leczo wiosną pachnące
Pod przykryciem dusimy paprykę oraz cukinię
Kolorowe leczo wiosną pachnące
Leczo doprawiamy do smaku różnymi przyprawami