Sposób przygotowania:
Kolorowe leczo wiosną pachnące
Na samym początku myjemy kolorową paprykę, wycinamy pestki i kroimy w małe kawałeczki. Wszystkie pokrojone papryki umieszczamy w misce. Cebulę obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Następnie podsmażany na patelni z odrobiną oliwy do smażenia. Filet z kurczaka kroimy w małą kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i podsmażamy na patelni z podsmażoną cebulą. kolorową paprykę, oraz pokrojoną cukinię z odrobiną wody zaczynamy dusić pod przykryciem. W kolejnym etapie dodajemy podsmażonego kurczaka i cebulę. Całość dusimy do miękkości.W ostatnim etapie leczo doprawiamy do smaku następującymi przyprawiamy: papryką słodką, papryką ostrą, pieprzem, przyprawą do leczo, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi oraz dodajemy ziele angielskie. Gdy leczo będzie już gotowe wykładamy je na talerze. Podajemy z pokrojoną bagietką. Smacznego!!
marietta
zbysiowa
Konczi
5 zasłużone