justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Książka Kucharska: Kuchnia węgierska

Leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Leczo z kiełbasą śląską, nie dla wegetarian.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

Sposób przygotowania:

Leczo

Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i kiełbasę, solimy, pieprzymy i posypujemy mieloną papryka i smażymy około 15 minut. Cukinię kroimy w kostkę i i wrzucamy do cebuli i kiełbasy, cały czas dusząc. Kroimy paprykę i wrzucamy do garnka. Pomidory należy spażyć i obrać ze skórki. Pokroić na kilka cząstek i wrzucić do reszty. Wymieszać. Dusić leczo do momentu rozpadnięcia się pomidorów. Między czasie wrzucić drobno pokrojony czosnek.